Acasă Actualitate Monica Anisie, pe Facebook: Titularizarea nu s-a putut organiza din cauza PSD-ului

Monica Anisie, pe Facebook: Titularizarea nu s-a putut organiza din cauza PSD-ului

pixabay.com
Foto: pixabay.com

Într-o postare pe Facebook, Monica Anisie scrie că titularizarea n-a putut fi organizată din cauză că parlamentarii PSD au introdus un articol în lege prin care obligă autoritățile/instituțiile publice să nu mai organizeze concursuri. Ministrul își încheie postarea cu #AstaestePSD.

Reamintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru StiriEdu.ro că a amânat calendarul de titularizare până la încetarea stării de alertă. „În conformitatea cu legea 55/2020 art.27 cu 3 nu se pot organiza concursuri de către autoritățile și insituțiile publice. Procesul de depunere a dosarelor se va relua în momentul în care va înceta starea de alertă. Vom da examenul de titularizare atunci când legea ne va permite”, a spus Monica Ansie. Citiți și: Monica Anisie: Vom da examenul de titularizare atunci când legea ne va permite

Ce a scris Monica Anisie pe Facebook:

Art 27 alin (3) din Legea 55/2020, alin.introdus de parlamentarii PSD, obliga autoritățile/instituțiile publice să nu mai organizeze concursuri!
Asta înseamnă că nici concursul de titularizare în învațămant nu s-a putut organiza!
Măsura de a suspenda concursul era singura pe care MEC a putut să o ia până la încetarea stării de alertă.

,,Art.27 3) Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12.”

Articolul precedentMonica Anisie: Vom da examenul de titularizare atunci când legea ne va permite
Articolul următorEvaluare Națională 2020: 10.000 de elevi susțin proba la Limba maternă