Acasă Actualitate Admitere liceu 2020. Elevii cu CES au locuri speciale/ Calendarul înscrierii la...

Admitere liceu 2020. Elevii cu CES au locuri speciale/ Calendarul înscrierii la liceu

Foto: StiriEdu.ro

Admitere liceu 2020. Anul acesta, pentru prima dată, la admiterea în liceu vor fi locuri distincte pentru elevii cu CES din școlile de masă și școlile speciale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ.

Locurile sunt prevăzute în Ordinul care reglementează locuri distincte pentru elevii cu CES din școlile de masă și școlile speciale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ, emis în urma parteneriatului dintre Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate se realizează de către Comisia de admitere județeană și a Municipiului București.

Elevii cu CES din învățământul special și de masă, care au absolvit clasele a – VIII – a, au la dispoziție 4 perioade în care se pot înscrie pe locurile distinct alocate:

Până pe 6 iulie 2020 – înscrierea la etapa de repartiție pe locurile speciale,

Până pe 10 iulie 2020 – înscrierea la etapa generală de repartiție computerizată,

În perioada 22 – 24 iulie 2020 – în etapa de repartiție a cazurilor speciale,

În perioada 30 iulie – 3 august 2020 – în etapa a-II-a de repartiție destinată elevilor care nu au susținut evaluarea națională.

Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la Evaluarea Națională generală și, care totuși doresc să susțină examenele, în perioada 22 – 26 iunie 2020, se pot înscrie la etapa specială de evaluare națională pe baza unei adeverințe medicale, care să ateste faptul că nu a putut participa la evaluare din motive medicale.

Reamintim faptul că, elevii cu CES din învățământul de masă și special, absolvenți ai claselor a-VIII-a, se pot înscrie la etapa 2 de repartiție pe locurile distinct alocate acestora, în perioada 30 iulie – 3 august 2020. Înscrierea se realizează în baza
Certificatului CES al elevului.

Mai multe detalii pentru înscriere pot fi aflate de la unitățile de învățământ și Inspectoratele Școlare.

Articolul precedentMircea Miclea: Anul școlar ar trebui reluat de la 1 septembrie pentru recuperare/ Structura anului școlar 2020-2021
Articolul următorBacalaureat 2020. Elevii de clasa a XII-a susțin, luni, proba la Română