Acasă Actualitate Evaluare Națională 2020 – Etapa Specială: 20 de elevi nu au venit...

Evaluare Națională 2020 – Etapa Specială: 20 de elevi nu au venit la proba de română

Foto: StiriEdu.ro

La proba de limba română de la etapa specială a Evaluării Naționale 2020 au participat 170 de candidați din cei 192 de elevi înscriși. Doi candidați au beneficiat de recunoașterea probei. Nu s-au prezentat 20 de candidați.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc marți, 30 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută miercuri, 1 iulie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Citiți și: Evaluare Națională 2020 – Etapa Specială: Peste 200 de absolvenți ai clasei a VIII-a susțin luni proba de Română