Acasă Actualitate Elevii și profesorii pot primi, la cerere, un laptop sau o tabletă/...

Elevii și profesorii pot primi, la cerere, un laptop sau o tabletă/ Legea a fost promulgată

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care Ministerul Educaţiei asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet.

Legea prevede că Ministerul Educaţiei asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate.

De asemenea, Ministerul Educației asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activităţile de e-learning.

Elevii, sindicatele și mai multe organizații neguvernamentale au trimis o scrisoare deschisă către Klaus Iohannis prin care îi cereau să promulge legea prin care elevii și profesorii trebuie să primească dispozitive și acces la internet pentru școala online. Citiți și: 20 de organizații îi cer președintelui Iohannis să promulge legea prin care elevii să primească laptopuri și internet

Articolul precedentVIDEO Teleșcoala va continua în noul an școlar/ Monica Anisie: „Acest proiect a apărut în timp record”
Articolul următorREVOLTA RECTORILOR: Vor un sondaj prin care să scoată Ministerul Educației din CNATDCU