Acasă Actualitate Monica Anisie, pentru ȘtiriEdu.ro: Vom organiza și o sesiune specială de bacalaureat...

Monica Anisie, pentru ȘtiriEdu.ro: Vom organiza și o sesiune specială de bacalaureat pentru elevii bolnavi

Foto: edu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru ȘtiriEdu.ro că va avea loc o nouă sesiune de bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a care nu pot participa la cea care începe pe 22 iunie, din cauză că au temperatură.

„Pentru a da șanse egale tuturor copiilor, așa cum la Evaluarea Națională se realizează o sesiune specială numai pentru copiii aflați în izolare, în carantină, copiii bolnavi, precum și pentru cei care au temperatura peste 37,3, se va organiza și o sesiune specială de bacalaureat. Numai pentru cei bolnavi, nu pentru cei care pică la prima sesiune”, a spus Monica Anisie.

„Se realizează această sesiune specială pentru că există această situație în care trebuie să respectăm distanța și pentru a lua toate măsurile pentru combaterea îmbolnăvirilor”, a mai spus ministrul.

Sesiunea specială pentru bacalaureat va începe pe 6 iulie.

„De principiu, pe 6 iulie va fi proba scrisă de limba și literatura română, pe 7 iulie proba obligatorie la Matematică sau Istorie, pe 8 iulie va fi proba la alegere a profilului. Ultima probă va fi la limba maternă, pentru că sunt nu sunt atât de mulți și să putem da repede rezultatele. La fel cum este și la Evaluarea Națională, când nu afectăm repartizarea la liceu, lăsăm proba de limba maternă ultima să nu afectăm în niciun fel admiterea la facultate”, a mai spus Monica Anisie.

Declarația ministrului Educației vine după ce ministrul Nelu Tătaru a declarat la Europa FM că o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează la 22 iunie. Ulterior, premierul Ludovic Orban a declarat la Digi 24 că a avut o discuție cu ministrul Monica Anisie și și-a dat acordul pentru o sesiune specială pentru elevii care sunt bolnavi sau au temperatură în sesiunea care începe pe 22 iunie.

Probele scrise pentru prima sesiune de bacalaureat încep pe 22 iunie cu proba scrisă la limba română

Calendarul Bacalaureatului 2020:

Citiți și: Nelu Tătaru: Elevii cu temperatură vor avea a doua sesiune de BAC în iulie UPDATE

Articolul precedentNelu Tătaru: Elevii cu temperatură vor avea a doua sesiune de BAC în iulie/ Ludovic Orban confirmă
Articolul următorPeste 60% dintre elevii care dau Evaluarea Națională și Bacalaureatul se întorc la şcoală