Acasă Actualitate Ministerul Educației caută experți în management educațional, care vor putea fi inspectori...

Ministerul Educației caută experți în management educațional, care vor putea fi inspectori și directori

Ministerul Educației caută profesori care să facă parte din Corpului Național de experți în management educațional (CNEME), potrivit unui ordin de ministru publicat Monitorul Oficial nr. 602 din 9 iulie 2020.

Ordinul cuprinde  calendarului desfășurării concursului național de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului Național de experți în management educațional (CNEME). Conform calendarului de desfășurare, seria a 16-a, procesul de selecție începe astăzi, 13 iulie, prin completarea formularului de selecție, disponibil on-line (până la această oră – ora de referință este 14:00 – formularul on-line a fost completat de 34 de candidați). Această etapă se încheie în data de 19 iulie. Ulterior, în data de 20 iulie, vor fi afișate listele cuprinzând candidații admiși în urma procesului de selecție online. 

În intervalul 20 – 27 iulie, candidații admiși vor depune, la inspectoratele școlare județene, portofoliile cu documentele prevăzute de metodologia de organizare și desfășurare a concursului. Aceste portofolii pot fi transmise și electronic, până la ora 16:30, în data de 27 iulie, pe adresele de e-mail comunicate de inspectoratele școlare.

Ordinul de ministru privind înscrierea în Registrul național al experților în management educațional a cadrelor didactice declarate promovate va fi emis până la data de 24 august 2020, după parcurgerea celorlalți pași prevăzuți în calendar, inclusiv evaluarea portofoliilor și a contestațiilor, la nivelul Ministerului Educației și Cercetării. Alte detalii privind înscrierea, inclusiv formularul, sunt disponibile pe pagina web dedicată.

Calitatea de membru în Corpul Naţional de experţi în management educațional, certificată prin înscrierea în Registrul Naţional al experţilor în management educaţional, în urma promovării concursului de selecţie organizat de Ministerul Educației și Cercetării, este una din condițiile obligatorii pentru participarea la concursurile de selecție a inspectorilor școlari și a directorilor unităților de învățământ din sistemul preuniversitar, conform prevederilor legale.

Citiți și: Elevii solicită înființarea unui Corp Național de Experți după greșelile de corectare și numărul mare de contestații de la BAC și Evaluarea Națională 2020

Articolul precedentVIDEO Ce le spune Monica Anisie elevilor picați la liceu cu note mari
Articolul următorCele 7 modele pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Republica Moldova VIDEO