Acasă Actualitate Sri Lanka și-a închis școlile, la o săptămână de la redeschidere

Sri Lanka și-a închis școlile, la o săptămână de la redeschidere

pixabay.com
Foto: pixabay.com

La doar o săptămână de la redeschiderea școlilor, autorităţile din Sri Lanka au ordonat luni închiderea şcolilor, din cauza unei creşteri a cazurilor de COVID-19 în această insulă. Astfel școlile vor fi închise în perioada 13-17 iulie, potrivit xinhuanet.com.

Într-o declarație publică, ministrul Educației arătat că a luat decizia de a închide școlile după ce aproape 400 de pacienți au fost depistați cu virusul COVID-19 la un centru de reabilitare în doar trei zile.

Școlile din Sri Lanka au fost închise din martie, dar au fost redeschise în urmă cu o săptămână. Cu toate acestea, guvernul a decis să închidă școlile din nou ca măsură de precauție.

Cu o populaţie de 21 de milioane de locuitori, Sri Lanka a înregistrat până în prezent doar 11 de decese asociate noului coronavirus la un total de 2.617 de infectări, însă autorităţile sunt îngrijorate în urma descoperirii mai multor contaminări într-un centru de dezintoxicare din apropierea capitalei Colombo. Aproape jumătate din cei 1.100 de rezidenţi şi membri ai personalului instituţiei au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus săptămâna trecută şi este posibil şi ca unii vizitatori să fi fost infectaţi, a declarat şeful armatei, Shavendra Silva. Cel puţin 16 alte cazuri au fost depistate şi în satele din întreaga insulă, în principal în provincia de Centru-Nord, au precizat oficialii.

Citiți și:

Hong Kong-ul închide toate școlile din cauza creșterii cazurilor de coronavirus

Trei profesoare din Arizona care au împărțit aceeași clasă s-au infectat cu COVID-19/ Una dintre ele a murit

Cele 7 modele pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Republica Moldova VIDEO

Articolul precedentCele 7 modele pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Republica Moldova VIDEO
Articolul următorLuminița Barcari: Clasele de la profesională se pot transforma în clase de liceu, la cererea inspectoratelor