Acasă Actualitate Modelele pentru Evaluarea Națională 2021 vor fi revizuite/ Anisie: Pregătim un calendar...

Modelele pentru Evaluarea Națională 2021 vor fi revizuite/ Anisie: Pregătim un calendar de simulări

edu.ro

Modelele de subiecte pentru clasa a VIII-a vor fi revizuite, dar structura de tip PISA va fi păstrată, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, într-o emisiune la Digi24.

„Au fost voci care au criticat această model de subiecte, această schimbare. Am avut discuții cu federațiile de părinți, cu profesori care au venit la Ministerul Educației și am discutat pe baza acelui model. Vreau să îi liniștesc pe copii și pe profesori. Vom revizui acest model, dar vom păstra aceiași structură. Dar poate gradul de dificultate… poate la limba română de exemplu pot să spun, nu mă pot pronunța la matematică, dar la limba română au fost persoane care au spus că este un grad de dificultate ridicat. Vom revizui și vom veni în sprijinul elevilor și profesorii cu noi modele pentru Evaluarea Națională”, a spus Monica Anisie.

Elevii din clasa a VIII-a se vor pregăti suplimentar pentru examenele de anul viitor. „Pregătim un calendar de simulări pentru Evaluarea Națională”, a mai spus ministrul. Reamintim că din cauza pandemiei, în anul școlar 2019-2020, simulările pentru examenele naționale au fost anulate.

Monica Anisie a spus modele de subiecte vor fi după structura PISA astfel încât elevii să fie pregătiți atunci când vor susține tetsele PISA în 2016.

„Eu zic că vom avea rapid niște rezultate mai bune. Eu sper că în 4 ani de zile să se îmbunătățească rezultatele României. De aceea, am continuat ceea ce am continuat ce am început în 2016. Și pentru prima dată vom da și noi cu ajutorul tehnologiei”, a declarat Monica Anisie.

Citiți și: ULTIMA ORĂ Evaluare Națională 2021: Au fost publicate noile modele de subiecte

Evaluare 2021: Cum vor arăta subiectele de la Română/ Vezi în text modele de subiecte

Monica Halaszi despre noile modele de subiecte de la Română: „Nu mai trebuie să-l punem pe elev să tocească”

VIDEO Evaluare Națională 2021. Cum a rezolvat o profesoară noile modele de la Română

Articolul precedentNu se mai reduce numărul de ore/ Monica Anisie: „O lege din Parlament a abrogat acest lucru”
Articolul următorȘcolile vor avea un regulament de funcționare adaptat la pandemia de coronavirus