Acasă Actualitate Profesorii vor fi pregătiți pentru modelul hibrid de predare până în septembrie

Profesorii vor fi pregătiți pentru modelul hibrid de predare până în septembrie

pixabay.com
pixabay.com

 Până în toamnă 135.000 de profesori vor fi pregătiți să predea după un model hibrid, ce presupune folosirea online-ului cât mai mult în predare, arată ministrul Educației într-o postare pe Facebook. În graficul publicat se arată că în luna august tpate școlile vor avea un instrument de învățare la distanță, iar în septembrie directorii de școală vor ave ala dispoziție un set de recomandări pentru învățarea la distanță. Profesorii ar trebui să învețe mai mult despre predarea online în vacanța școlară.

„Considerăm că profesorii trebuie să își dezvolte și să aplice propriile strategii de formare profesională, fără a exclude din acest proiect elevul, care este și trebuie să rămână motivație a demersului de învățare al fiecărui profesor”, scrie Monica Anisie pe Facebook.

„Programele de formare continuă și activitățile de instruire/perfecționare pentru care au putut opta profesorii, începând cu luna martie și pentru care pot opta în continuare, au grade diferite de complexitate și demonstrează o abordare stadială, vizând prezentarea unor instrumente digitale utile în armonizarea metodelor didactice aplicate la clasa virtuală de elevi”, mai arată ministrul.

Articolul precedentAproape 150.000 de copii, înscriși în clasa pregătioare 2020-2021
Articolul următorIulian Cristache, FNAP: Ghidul cu normele sanitare este impecabil la nivel teoretic, dar va fi imposibil de pus în practică