Acasă Actualitate Admitere la Medicină 2020. Unde e cea mai mare concurență/Examenul are loc...

Admitere la Medicină 2020. Unde e cea mai mare concurență/Examenul are loc duminică în toate centrele universitare

Foto: pixabay.com

Cele șase universități de medicină și farmacie din țară – București, Iași, Cluj-Napoca, Tîrgu- Mureș, Timișoara și Craiova – vor susține simultan, duminică, 26 iulie, concursul de admitere, în condiții de maximă siguranță.

Concursul pentru admitere va avea loc sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

Pe 26 iulie, în ziua testului, candidații se pot prezenta începând cu ora 8.00 la sala de concurs unde au fost repartizați, ocuparea locurilor în săli desfășurându-se în intervalul orar 8.00 – 9.30. La ora 10.00 începe testul grilă.

Intrarea în sala de examen se va face în mod organizat, păstrând distanță de 2 m. La intrarea, respectiv la ieșirea din sălile de examen, aceștia nu au voie să fie însoțiți, cu excepția persoanelor cu nevoi speciale (care vor urma instrucțiunile primite de la organizatori). La intrarea în clădirea unde se află sala în care au fost repartizați, vor arăta legitimația de concurs șefului de clădire. Acesta va face triajul epidemiologic: le va lua temperatura, le va da mască și îi va direcționa spre sala de concurs.

La intrarea în sala de concurs vor prezenta documentele (carte identitate, legitimația de concurs,
declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate), vor utiliza antisepticul de mâini pus la
dispoziție de universitate și vor primi marchere, pixuri și calculatoare.

Durata testului este de 3 ore (între 10.00-13.00). După predarea tezei, candidatul părăseşte zona, iar
rezultatele vor fi afişate online, lucrările fiind corectate doar în Centrele de scanare special amenajate
(tezele nu vor mai fi scanate în sala de examen)

Candidații vor afla tot duminică ce au făcut la examen după ce vor fi publicate grilele de la examen.

UMF București -concurența este de 3,5 pe loc

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va avea loc în mai multe locații de la Romexpo, adică în Pavilioanele B1, B2, C1 și C2.   Pentru  domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum și la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidaţi, dintre care 28 sunt absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naționali și internaționali. Anul acesta sunt scoase la concurs 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă. Concurența este de 3,5 pe loc, anul acesta fiind cu 300 de candidați în plus față de 2019.

La UMF Iași -concurență de 4,22 candidați/loc

La UMF Iași, concursul de admitere se organizează la următoarele specializări: Medicină (durata studiilor 6 ani), Medicină Dentară (6 ani), Farmacie (5 ani), Asistență Medicală Generală (4 ani), Nutriție și Dietetică (3 ani), Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare medicală (3 ani), Tehnică dentară (3 ani), Asistență de Profilaxie Stomatologică (3 ani) și Bioinginerie (4 ani).

La sfârșitul perioadei de înscrieri la admiterea de la UMF Iași, la Medicină erau 1261 de dosare (concurență de 4,22/loc bugetat), la Asistență Medicală Generală – 312 (concurență de 5.57 /loc bugetat), la Nutriție și Dietetică – 55 (concurență de 5.00/loc bugetat), la Medicină Dentară – 273 (concurență de 3.21/loc bugetat), la Asistență de Profilaxie Stomatologică – 8 (concurență de 0.89/loc bugetat), Tehnică Dentară – 78 (concurență de 2.60 /loc bugetat), la Farmacie – 75 (concurență de 0.77/loc bugetat), la Bioinginerie medicală – 100 (concurență de 1.52/loc bugetat), iar la Balneo- fiziokinetoterapie şi recuperare – 175 (concurență de 2.36/loc bugetat). Total înscriși: 2337 candidați. Cea mai mare concurență o înregistrează Facultatea de Medicină, de 4,22/loc bugetat, mai mare decât anii trecuți (3.71/loc bugetat – în 2019, 3.21/loc bugetat – în 2018 și 3,20/loc bugetat – în 2017), iar cea mai mică Facultatea de Farmacie (0.77/loc bugetat).

Numărul de locuri pus la dispoziția candidaților este 728 locuri fără taxă și 639 locuri cu taxă în lei. Taxa de studiu pentru ciclul de studii universitare de licenţă, pentru anul universitar 2020–2021, este de 7.500 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 5.000 lei/an de studiu pentru Asistență Medicală Generală și Bioinginerie şi 4.000 lei/an de studiu pentru specializările cu durata studiilor de 3 ani.

„Admiterea 2020 la UMF Iași este un efort colectiv fără precedent, aflat în plină desfășurare. Am pregătit peste 100 de amfiteatre și săli de concurs, atât de la Universitatea noastră, cât și de la celelalte universități ieșene. De asemenea, peste 600 de cadre didactice și auxiliare sunt implicate în procesul de admitere, se vor distribui măști candidaților, vor fi recipiente cu dezinfectant în săli și la intrarea în clădiri și se va măsura temperatura candidaților la intrare.”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, citat într-un comunicat de presă despre ultimele date ale admiterii.

La Cluj-Napoca – 5 candidați pe loc la Radiologie – Imagistică

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 660 de locuri pentru care s-au înscris 1.817. Pentru specializările pentru care se organizează examen, cea mai mare concurență este la Asistență Medicală – 5 candidați pe un loc bugetat, la Radiologie și Imagistică -5 candidați/ loc,  la Medicină – 2,8 pe loc, la Tehnică Dentară – 4,8 pe loc.

Citiți și: Admitere la Medicină 2020: testul grilă va avea loc pe 26 iulie, simultan la toate universitățile de medicină

Record de olimpici care dau admiterea la UMF Bucureşti/ Examenul are loc la Romexpo

Articolul precedentProfesorii condamnați penal nu vor mai putea preda o vreme după executarea pedepsei
Articolul următorFOTOGALERIE Cum a fost la Admitere la Medicină în timpul pandemiei/ Niciun candidat nu a avut temperatură