Acasă Actualitate Școlile din Irlanda se vor deschide înainte de sfârșitul lunii august/ Vor...

Școlile din Irlanda se vor deschide înainte de sfârșitul lunii august/ Vor fi angajați 1.000 de profesori

Foto: pixabay.com

Școlile din Irlanda  urmează să se redeschidă complet înainte de sfârșitul lunii august, a confirmat luni seară guvernul irlandez, potrivit BBC. Guvernul de la Dublin va aloca 375 milioane de euro, bani din care va finanța încă 1.000 de posturi pentru profesorii cadre didactice pentru gimnaziu.

De asemenea, din banii alocați se va finanța și construirea de noi spații școlare pentru a permite distanțarea socială și 120 de posturi pentru conslierii școlari care îi vor ajuta pe elevi să se adapteze la un mediu educațional diferit.

Ministrul Educației, Norma Foley, a spus că elevii din primii patru ani de școală primară nu vor trebui să respecte distanța socială, dar dincolo de această vârstă va exista o distanță de un metru între elevi. Școlile vor primi materiale sanitare și dezinfectanți.

În cazul în care într-o școală va exista un elev suspect de Covid-19 va exista o sală de izolare în care  elevul  poate fi dus pentru testare. Dacă într-o școală există un elev confirmat pozitiv cu coronavirus, atunci elevii din întreaga clasă se vor autoizola.

Pe 13 martie au fost închise aproximativ 4.000 de școli din cauza pandemiei de coronavirus.

Citiți și: Cele 7 modele pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Republica Moldova VIDEO

Articolul precedentVIDEO Evaluare Națională 2021. Cum se rezolvă cele trei subiecte din noile modele de la Matematică
Articolul următorObligativitatea purtării măștii împarte școlile din SUA