Acasă Actualitate Obligativitatea purtării măștii împarte școlile din SUA

Obligativitatea purtării măștii împarte școlile din SUA

INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

Purtarea măștii la școală a împărțit districtele școlare în SUA. Multe state se pregătesc să deschidă unitățile de învățământ din toamnă, iar printre regulile de prevenție a îmbolnăvirilor cu coronavirus este și purtărea măștii. Însă, în lipsa unei directive clare din partea Depratamentului de Educație, acest aspect este văzut diferit în școlile din mediul urban și în școilile din zona rurală.

În orașele din statul Iowa, precum Des Moines și Iowa City, considerate mai democratice,  masca este obligatorie pentru a limita răspândirea coronavirusului. În schimb, în  comunitățile mai mici, mai conservatoare, purtarea măștii este lăsată la  decizia părinților, potrivit VOA News. Directorul districtului școlar Ottumwa, Mike McGrory, declară că ar fi fost mult mai ușor dacă oficialii din sănănătate ar fi impus reguli clare.

Alte state, inclusiv Alaska, Connecticut, California, Maine, Massachusetts, New Jersey, New York, Nevada, Ohio, Utah și Washington, cer ca toți profesorii să poate măști. În unele state sunt impuse măștile și pentru elevi, în altele decizia purtării măștii de către elevi este lăsată în seama oficialilor locali.

Problema purtării măștii este clarificată de medicul și  expertul în boli infecțioase de la Universitatea Northwestern din Chicago, Rob Murphy, care spune că, din perspectivă medicală, masca ar trebui purtată în școală. Acesta susține că obligativitatea măștii ar trebui să fie primul pas spre deschiderea școlilor.

Nici în alte țări în  școlile care  s-au redeschis nu a fost obligatorie purtarea măștii. De exemplu, în Franța, la redeschiderea școlilor au purtat mască numai elevii mai mari. În Norvegia, unde s-au redeschis școlile mai întâi pentru preșcolari și apoi pentru ceilalți, elevii au stat în grupuri mici, iar masca nu a fost cerută.

Citiți și: Măsurile luate de 26 de țări UE pentru a redeschide școlile/ Ce pregătesc pentru anul 2020 – 2021

Articolul precedentȘcolile din Irlanda se vor deschide înainte de sfârșitul lunii august/ Vor fi angajați 1.000 de profesori
Articolul următorTitularizare 2020. Peste 30.000 de candidați susțin proba scrisă/ Mai puțin de 10% sunt din promoția curentă