Acasă Actualitate Rareș Voicu, noul președinte al Consiliului Național al Elevilor

Rareș Voicu, noul președinte al Consiliului Național al Elevilor

Foto: Facebook Rareș Voicu

Consiliul Național al Elevilor are un nou președinte. Antonia Pup, căreia îi se termină mandatul de un an, a fost înlocuită cu Rareș Voicu, vicepreședinte la nivel național și președintele Consiliului Județean al Elevilor din Brăila.

Rareș Voicu este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”din Brăila. În trecut, a fost ambasador junior al României la Uniunea Europeană în timpul Preşedinţiei României la Consiliul UE. Atunci, alături de alți elevi, Rareș a contribuit la redactarea Declarației de la București a copiilor din Uniunea Europeană.  

„Este primul document de acest fel din lume și l-am prezentat Consiliului Uniunii Europene, celor responsabili de educație. În prezent, documentul redactat de noi încă mai este menționat atunci când se conturează decizii politice la nivel european. Practic, România a fost primul stat membru care a pus pe agenda președinției la Consiliul UE participarea copiilor la luarea deciziilor. Este un pas foarte mare în direcția cea bună”, declara Rareș, citat de România Actualități.

Citiți și: Antonia PUP, președinta CNE, a luat media 10 la BAC 2020/ „Nu am pus capul în pământ și n-am făcut compromisuri”

Articolul precedentUniversitatea Johns Hopkins: 35 de milioane de dolari pentru 2 studii clinice despre tratamentul cu plasmă
Articolul următorSe deschid școlile în Anglia? Ministrul Educației: Este posibil