Acasă Actualitate Ce se întâmplă cu anul școlar dacă numărul infectărilor crește? Klaus Iohannis:...

Ce se întâmplă cu anul școlar dacă numărul infectărilor crește? Klaus Iohannis: Vom amâna începerea anului școlar

Președintele Klaus Iohannis a declarat că începerea anului școlar ar putea fi amânată dacă numărul de infectări va crește până la 14 septembrie, când școala va începe normal pentru majoritatea elevilor.

„Evident că ne preocupă chestiunea și e unul din motivele pentru care am reluat de atâtea ori apelul să ne ferim de boală. În Parlament PSD a tras de timp și s-a creat un vid legislativ, timp în care mii de oameni bolnavi s-au dus în comunitate. Nu știe nimeni cum va evolua pandemia. Noi calculăm un scenariu în care nu va fi considerabil mai rău ca acum. Dacă se gravează, evident că vom amâna începerea anului școlar, dar numai când specialiștii ne vor spune acum nu se mai poate. Deocamdată scenariul pe care îl luăm în calcul este școala începe pe 14 septembrie”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că numărul de infectări va fi actualizat zilnic, însă atunci când se va lua o decizie privind scenariul pentru școală se va ține cont de media ultimelor două săptămâni.

„Actualizarea datelor se face zilnic, doar criteriul este media ultimelor 14 zile, dar analiza nu se face din 14 în 14 zile, ci zilnic. Fiecare comandament va evalua situația imediat ce se schimbă ceva”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citiți și: VIDEO Klaus Iohannis: Majoritatea elevilor vor merge efectiv fizic la școală

Articolul precedentVIDEO Klaus Iohannis: Majoritatea elevilor vor merge efectiv fizic la școală
Articolul următorIohannis: Părinţii ar putea primi un ajutor în cazul în care şcoala se va desfăşura online