Acasă Actualitate Emil Boc: „Cel mai probabil, școlile se îndreaptă spre un sistem hibrid”

Emil Boc: „Cel mai probabil, școlile se îndreaptă spre un sistem hibrid”

Foto: Facebook Emil Boc

Primarului orașului Cluj-Napoca a declarat că cel mai probabil școlile se îndreaptă spre un sistem hibrid. Adică o parte dintre elevi vor învăța la școală, iar o altă parte online de acasă.

„Cel mai probabil, școlile se îndreaptă spre un sistem hibrid. O parte din elevi vor învăța la școală, o parte online de acasă. Pentru asta trebuie să achiziționăm camere web și altă infrastructură de specialitate pentru școli. Am dat în lucru la școli să facă necesarul. O să facem o rectificare de buget, ne uităm unde mai găsim bani, dar este o prioritate reluarea activității educaționale, de la creșe și grădinițe, până la învățământul preuniversitar”, a declarat primarul Emil Boc, citat de ebsradio.ro.

Primarul a spus că rectificarea bugetară va avea loc la următoarea ședință a consilierilor locali clujeni, programată la începutul lunii august, pentru a aloca banii necesari pregătirii unităților de învățământ.

Autoritățile au vorbit până acum de trei scenarii: reluarea cursurilor în format clasic, scenariul hibrid în care unii elevi merg la școală și ceilalți fac orele pe internet, prin rotație, iar ultimul presupune desfășurarea exclusiv online a orelor de curs.

Citiți și: Președintele Klaus Iohannis anunță miercuri modelele pentru începerea noului an școlar

Articolul precedentUBB: proiect de 45 de milioane de euro pentru o platformă informatică
Articolul următorRaport: 4 din 10 elevi vor cursuri la școală