Acasă Actualitate Când vor avea elevii două ore de sport pe săptămână

Când vor avea elevii două ore de sport pe săptămână

Foto: pixabay.com

După performanțele avute de David Popovici la Jocurile Olimpice, ministrul Educației anunță că numărul de ore de Sport din orarul elevilor va fi, în viitor, de două pe săptămână. De asemenea, el dorește să facă „ordine” în cluburile sportive școlare și recunoaște că există o finanțare deficitară, care face ca un copil cu aptitudini sportive să reușească numai cu ajutorul părinților.

„Avem foarte multe lucruri care nu sunt în regulă în acest sistem. Trebuie să vedem în planurile-cadru cum putem așeza poate un număr de două ore de sport pe săptămâna, în loc de una. Trebuie să vedem cum putem să facem ordine în cluburile sportive școlare pentru ca în continuare, îmi pare rău că trebuie s-o spun, avem de foarte mulți ani de zile secții la nivelul cluburilor școlare în care avem antrenori care la acea ramură sportivă nu au niciun sportiv legitimat, ba chiar nu au bază materială, nu au teren de tenis, nu au bazin de înot. Dar ei sunt plătiți în continuare. Le dau o veste proastă, vom analiza club cu club activitatea”, a declarat ministrul Sorin Cimpeanu într-o emisiune la Digi24.

întrebat când va face toate acestea, ministrul a explicat că în paralel cu alte activități desfășurate de Ministerul Educației.

„Vom face asta în paralel cu toate celelalte, cu concursurile de directori, cu revizuirea planurilor-cadru, cu PNRR, în paralel cu toate celelalte, am început s-o facem, cu evaluarea și acreditarea în invatamantul preuniversitar, un lucru foarte important, acela de evaluare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citiți și: Când vor avea elevii două ore de sport pe săptămână

Universitățile italiene impun vaccinarea sau testul negativ COVID-19 pentru participarea la cursuri

Studenții cer mărirea burselor pentru perioada octombrie – decembrie 2021

VIDEO Cîmpeanu: Școala începe cu prezență fizică

Echipa României a obținut trei medalii de aur şi două argint la Olimpiada Internaţională de Fizică

Gabriel Liiceanu îi recomandă președintelui Iohannis să ceară demiterea lui Cîmpeanu

Raed Arafat: Începerea școlii este planificată să înceapă în format fizic

Cîmpeanu susține că numai prin vaccinare creşte siguranţa sanitară în şcoli VIDEO

Articolul precedentFSLI: Nu profesorii sunt de vină pentru eșecul de la Titularizare 2021!
Articolul următorUniversitățile italiene impun vaccinarea sau testul negativ COVID-19 pentru participarea la cursuri