Acasă Actualitate BAC 2020. Sesiunea a doua începe pe 24 august

BAC 2020. Sesiunea a doua începe pe 24 august

Foto: edu.ro

BAC 2020. A doua sesiune de bacalaureat are loc în perioada 24 august – 27 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

  • 24 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Citiți și: REZULTATE BAC 2019: Procentul de promovare a crescut la 64.5%, după contestații, cu aproape două procente

BAC 2020. Un liceu tehnologic din Craiova are promovare 100%, dar a avut un singur elev/ Lista liceelor cu cele mai mari procente de promovare din județele Botoșani, Dolj, Sibiu și Olt

Articolul precedentRepublica Moldova redeschide grădinițele în trei etape
Articolul următorLudovic Orban, invitat să vorbească despre deschiderea școlilor în Parlament