Acasă Actualitate Ce a găsit ministrul Educației în școlile din Prahova

Ce a găsit ministrul Educației în școlile din Prahova

Foto: Facebook: Monica Anisie

Până școlile își vor alege unul dintre cele trei scenarii pentru noul an școlar, ministrul Educației merge prin județe să vadă în ce condiții se pot redeschide școlile. Luni, Monica Anisie a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum a fost în școlile din mai multe localități din județul Prahova.

Postarea ministrului Educației:

Astăzi, 10 august 2020, am fost într-o vizită maraton în județul Prahova, însoțită de prim-vicepreședintele PNL Prahova, domnul George Ionescu, prilej cu care am organizat o serie de consultări cu profesorii, directorii, inspectorii și cu autoritățile publice locale, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru începerea noului an școlar.

De ce Prahova? Pentru că este unul dintre puținele județe din țară care oferă toate formele de învățământ preuniversitar (în cazul liceelor vocaționale, inclusiv profilul militar, la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza).

Am fost deosebit de plăcut surprinsă ca în comuna Gorgota, satul Potigrafu, să descopăr că primarul de acolo, domnul Ionuț Dumitru, pune bazele unei școli noi, construite din fonduri guvernamentale. După cele discutate acolo, pot să afirm că școala constituie o prioritate pentru întreaga comunitate și sunt mai optimistă ca oricând, că având astfel de exemple, #sepoate.

De asemenea, domnul Constantin Nițoi, primarul comunei Mănești mi-a prezentat proiectul său de suflet, finanțat din fonduri europene. Datorită acestui proiect, copiii din Mănești se vor bucura de o școală și de o sală de sport la cele mai ridicate standarde.

Am continuat cu școala și grădinița din Brazi, cu Școala Gimnazială Ariceștii-Rahtivani și cu Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”. Peste tot am discutat cu oameni deschiși, generoși cu comunitățile lor și dornici să asigure toate condițiile impuse de aceste vremuri, pentru ca elevii noștri să revină în septembrie la școală. Pentru o clipă, mi-a venit în minte Sărăceniul lui Popa Tanda… Așadar, trebuie doar să vrem!

Citiți și: Când vor afla părinții cu ce scenariu începe școala? Monica Anisie: Pe 12 august

Articolul precedentCum își propune Universitatea din București să înceapă anul universitar/ Trei scenarii de lucru
Articolul următorUniversitatea Johns Hopkins: Peste 20 de milioane de cazuri de COVID-19 la nivel global