Acasă Actualitate Proiectul prin care elevii primesc 350 de lei pentru uniformă a fost...

Proiectul prin care elevii primesc 350 de lei pentru uniformă a fost votat de Senat

Foto:pixabay.com

Proiectul privind uniformele școlar iniţiat de senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu la finalul lunii mai a trecut de marți de Senat. Proiectul vizează modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, după cum StiriEdu a scris aici.

Marți au fost înregistrate 87 de voturi ”pentru”, 41 de voturi ”contra” și nicio abținere. Proiectul prevede că fiecare școală va stabili un semn distintiv pentru elevi, lucru care se întâmplă și în prezent.

„Consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor, stabilesc pentru elevii unităţii de învăţământ respective cel puţin un semn distinctiv cum ar fi: ecuson, uniformă, eşarfă sau alte asemenea”, arată un amendament din raportul de adoptare al proiectului depus de senatorul PSD Liviu-Marian Pop.

De asemenea, „consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor, pot stabili modelul uniformei şcolare pentru elevii unităţii de învăţământ respective din învăţământul general obligatoriu de stat. Pentru acoperirea costurilor uniformelor şcolare se acordă o sumă de 350 de lei/ an şcolar pentru fiecare elev, sumă care se atribuie în cote egale în fiecare semestru. Fondurile necesare pentru aplicarea prezentei legi se asigură din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, potrivit unui amendament al senatorului PSD Ecaterina Andronescu.

Totodată, conform propunerii legislative, prezenta lege intră în vigoare începând cu anul şcolar 2021 – 2022.

Senatul a votat proiectul în calitate de prim for sesizat, iar iniţiativa se află în procedură de urgenţă şi decizională este Camera Deputaţilor.

Articolul precedentCum ar putea preda profesorii? Medicul Mihai Craiu le arată dascălilor cum să-i protejeze pe copii VIDEO
Articolul următorPărinții cer modificarea modelelor pentru Evaluarea Națională 2021/ Subiectul I la Română depășește programa