Acasă Actualitate Jumătate din școlile din județul Cluj vor face cursuri la școală

Jumătate din școlile din județul Cluj vor face cursuri la școală

Foto: Facebook Municipiul Cluj-Napoca

În județul Cluj, în proporție de 50 la sută din școli se poate desfășura învățământ la fața locului, adică școlile intră în scenariul verde. Asta înseamnă că elevii din 101 școli vor veni la școală, majoritatea fiind din mediul rural. În cealaltă jumătate, adică în 109 școli, cursurile se vor desfășura după model hibrid, potrivit Marinelei Marc, inspectorul școlar general din județul Cluj, citată de Transilvania Reporter.

„Le-am cerut tuturor să găsească soluții pentru ca elevii din ciclul primar să vină integral la școală, să discute cu învățătoarele și să accepte două schimburi, acolo unde nu încape integral clasa în sală datorită măsurilor de distanțare. Un lucru similar se va întâmpla și pentru clasele a VIII-a și a XII-a, unde elevii vor veni zi de zi la școală. Pentru clasele intermediare V-XI, acolo se va merge integral la școală acolo unde spațiile vor permite acest lucru, unde sunt efective mari se va merge pe varianta hibrid, jumătate la școală și cealaltă online acasă timp de o săptămână. Avem însă și unități școlare din Cluj-Napoca cu spații generoase, care au decis să aducă integral la școală copii, cum sunt școlile Nicolae Iorga, Titulescu, Dârjan sau Goga, dar și un liceu, Liceul Tehnologic nr.1”, a spus Marinelei Marc.

Aceasta spune că primăria a ajutat școlile să doteze fiecare clasă cu câte un laptop sau un calculator.

„Orarul va fi definitivat la 1 septembrie, astfel încât totul să fie pregătit și să nu conteze că stăm în clase sau stăm acasă, să nu mai fim în situația de a ne adapta din mers, să trimitem sms-uri cu temele pe grupuri de watsap. Practic, în municipiu avem toate condițiile pentru a ne desfășura activitatea în mod normal, chiar dacă vorbim de varianta hibrid”, a declarat inspectoarea.

Școlile au avut termen data de 12 august să anunțe autoritățile centrale despre câte spații au, dar și câte cadre didactice sunt angajate în prezent.

Citiți și: Când vor afla părinții cu ce scenariu începe școala? Monica Anisie: Pe 12 august

Articolul precedentDOCUMENT Ordinul cu școlile pilot, în Monitorul Oficial/ Finanțarea va fi la fel ca la cele normale
Articolul următorCum a fost în prima zi de școală în Scoția/Profesorii pot cere testarea pentru COVID-19