Acasă Actualitate Măști și separatoare din plexiglas în școlile unde cursurile încep în bănci...

Măști și separatoare din plexiglas în școlile unde cursurile încep în bănci – Ludovic Orban

INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a spus în fața camerelor reunite de la Parlament că în cazul în care în unele din școli cursurile vor avea loc în clase elevii vor purta măști și vor sta în bănci înconjurate de plexiglas. „Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar. (…) În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, este clar că va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar”, a spus Ludovic Orban.

„Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas (…) este important ca acest lucru să se realizeze pentru a reduce contactul fizic. De asemenea, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu tot ceea ce înseamnă substanţe de dezinfecţie, cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor”, a spus Ludovic Orban, în plenul reunit al Parlamentului.

„Am luat decizia ca să deschidem şcoala în mod diferenţiat, pe baza deciziilor luate de, în primă fază, de consiliile de administraţie, inspectoratele şcolare, direcţiile de sănătate publică şi comitetele pentru situaţii de urgenţă. Există trei situații: verde, galben şi roşu. Aici e vorba de numărul de infectări în ultimele 14 zile – sub 1, între 1 şi 3 şi de peste 3”, a explicat premierul.

Citiți și: Ce măsuri cuprinde raportul Guvernului privind deschiderea școlilor DOCUMENT

Articolul precedentVIDEO Ludovic Orban: Am alocat bani pentru 250.000 de tablete
Articolul următorDOCUMENT Ordinul cu școlile pilot, în Monitorul Oficial/ Finanțarea va fi la fel ca la cele normale