Acasă Actualitate Botoșani: 28 de școli nu au spații pentru scenariul verde/Mai e nevoie...

Botoșani: 28 de școli nu au spații pentru scenariul verde/Mai e nevoie de 1.000 de profesori

Foto: pixabay.com

Numărul de clase de elevi din judeţul Botoşani ar putea creşte cu 1.040, iar numărul de profesori care ar trebui angajați ar ajunge la 1.000, în cazul aplicării începând cu 14 septembrie a scenariului verde, susține Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani într-un comunicat de presă trimis StiriEdu.ro

În prezent, în județul Botoșani, sălile de clasă disponibile (inclusiv laboratoare, cabinete și alte spații) pentru organizarea procesului educațional în anul școlar 2020-2021 sunt în număr de 2.905.

„În condițiile în care se va aplica scenariul verde (toți copiii vor veni la școală) 28 de unități școlare întâmpină dificultăți în sensul identificării spațiilor școlare suplimentare suficiente, în așa fel încât să fie respectate condițiile de distanțare socială între elevi”, arată inspectorii de la Botoșani.

În urma analizei efectuate la nivelul fiecărei școli, în vederea implementării scenariului verde, la nivelul județului Botoșani vor fi cu aproximativ 1.040 de formațiuni de studiu mai mult față de ce este aprobat în planul de școlarizare, prin reorganizarea colectivelor de elevi, iar numărul de norme didactice/posturi suplimentare rezultate din această reorganizare va fi de aproximativ 1.100.

De asemenea, inspectorii mai arată că se ia în calcul și o eventuală creștere a numărului normelor nedidactice suplimentare (femei de serviciu/îngrijitoare), necesare realizării activităților de igienizare.

Articolul precedentȘcoala începe în stare de alertă/ Guvernul propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile
Articolul următorEducația primește bani în plus la rectificarea bugerară/ Salariile profesorilor cresc în 2021, nu la 1 septembrie 2020