Acasă Actualitate Florin Cîțu despre cum a votat pentru educație sexuală: A fost o...

Florin Cîțu despre cum a votat pentru educație sexuală: A fost o eroare

Întrebat de ce a votat împotriva legii care schimbă numele în Educației sexuale în Educație sanitară și scoate obligativitatea materiei, lege retrimisă spre reexaminare la Parlament de președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu a spus că a fost vorba de o eroare.

„Este așa cum am anunțat, o decizie pe care am luat-o cu domnul ministru înainte de votul din Parlament și am spus foarte clar că nu se poate face curricula în Parlamentul României, se face la Ministerul Educației. În Parlamentul României, având în vedere situația votului prin telefon, astfel de erori vor mai exista, din păcate există până ne întoarcem la Parlament. Chiar și atunci când suntem în Parlament mai apar câteodată erori. Este doar o eroare, opinia mea a fost prezentată public înainte și după și îmi pare bine că am găsit o soluție foarte clară care să nu depindă de votul Parlamentului”, a declarat Florin Cîțu. Acesta a explicat cum a apărut această eroare.

„Pot să existe astfel de erori, poate să nu se audă bine ce spui prin telefon. Aici a fost o recomandare a grupului pe care am înțeles-o că este pentru ceea ce președintele a trimis în Parlamentul României, dar de fapt era pentru un raport care iese din comisie. Este doar o eroare”, a mai spus Cîțu.

Florin Cîțu a votat contra cererii lui Iohannis, de a reexamina legea care schimbă numele în Educație sanitară și scoate obligativitatea materiei. Iar câteva ore mai târziu, a spus că e foarte supărat pentru ce s-a întâmplat în Senat.
„Sunt foarte supărat. Lucrurile trebuie să meargă cum am stabilit. Românii merită transparență. Vom
avea acestă lege“, a spus Florin Cîțu.

Cîțu a anunțat reforma prin ordonanțe de urgență. „De-acum încolo va trebui să facem reformă prin
ordonanţe. Am vrut să o facem prin Parlament, dar nu voi aștepta după Parlament să se hotărască”, a
spus Cîțu la TVR.

Articolul precedentEvaluare Națională 2021: Profesorul Ovidiu Bădescu a rezolvat toate problemele de la Matematică VIDEO
Articolul următorEvaluare Națională 2021: Trei elevi au fost eliminați pentru fraudă de la Matematică