Acasă Actualitate Raluca Turcan, despre declarația pe propria răspundere: „Părinţii trebuie să fie solidari”

Raluca Turcan, despre declarația pe propria răspundere: „Părinţii trebuie să fie solidari”

Foto: Gov.ro

Guvernul nu a discutat în momentul acesta despre modificarea declaraţiei părinţilor pentru trimiterea copiilor la şcoală şi îi îndeamnă pe adulţi să îşi asume răspunderea verificării stării de sănătate a celor mici, a declarat vicepremierul Raluca Turcan într-o conferinţă de presă la Sibiu.

„Părinţii trebuie să fie solidari în desfăşurarea acestui proces de începere a anului şcolar şi de continuare a anului şcolar. Nu poţi să gestionezi doar la nivel de Minister al Educaţiei, doar la nivel de şcoală începerea anului şcolar fără să atragi părinţii. Părinţii trebuie să îşi verifice copiii în fiecare dimineaţă dacă nu au simptome, dacă nu au febră, dacă pot să îşi trimită copiii la şcoală, pentru că nu e vorba doar de sănătatea copilului lor, ci de sănătatea întregii comunităţi în care aceştia intră. Nu am discutat în momentul acesta schimbarea acestei declaraţii, cert este că mesajul acesta este: părintele este la fel de responsabil aşa cum a fost şi în perioada de examene, aşa cum părintele a fost şi în perioada pandemiei, la fel trebuie să fie şi la începutul de an şcolar. Da, să declare pe proprie răspundere, dacă sunt conştienţi de faptul că atunci când îşi trimit copilul la şcoală, acesta trebuie să fie sănătos sau să nu aibă simptomatologie”, a afirmat Turcan.

VIDEO Raluca Turcan: Este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii

Mircea Miclea, despre declarația pe propria răspundere: Ministerul o dă la întors acum

Cum arată declarația pe proprie răspundere a părinților pentru trimiterea copiilor la școală

Monica Anisie, despre declarația pe propria răspundere: Părinții nu vor fi în culpă dacă nu vor recunoaște simptomele bolii

Părinții cer Ministerului Sănătății mai multe informații despre declarația pe propria răspundere

Articolul precedentVIDEO Raluca Turcan: Este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii
Articolul următorAsociațiile de elevi: Guvernul trebuie să asigure măști pentru toată lumea