Acasă Actualitate Orban, despre deschiderea școlii: Dacă sunt 3-4-5 cazuri într-o școală, se pot...

Orban, despre deschiderea școlii: Dacă sunt 3-4-5 cazuri într-o școală, se pot suspenda cursurile pentru 14 zile

Foto: captură Digi24

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, la Digi 24, că până acum, „fără să fie școală”, 6,3% dintre românii infectați cu SARS-CoV-2 sunt copii de vârstă școlară. Orban a spus că o școală va fi înschisă pentru 14 zile dacă apar mai multe cazuri de coronavirus.

„Dacă apare un caz într-o clasă, automat 14 zile se suspendă cursurile în clasa respectivă. Se face anchetă epidemiologică, dacă sunt elevi din alte clase, există posibilitatea să se dispună izolarea la domiciliu, cel puțin a copiilor care au intrat în contact cu copilul infectat sau profesorul. (…) Dacă apar mai multe cazuri, 3-4-5 cazuri într-o școală, se pot suspenda cursurile în școala respectivă pe o perioadă de 14 zile. Pentru asta, noi am prevăzut un act normativ, pe care l-am avut deja în dezbaterea Guvernului, prin care am stabilit să acordăm ajutorul care a fost dat în perioada stării de urgenţă, 75% din salariu, pentru un părinte, ca să stea, pe perioada în care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasă. Deja ne-am gândit la această variantă”, a precizat premierul.

Orban a mai spus că toți elevii și profesorii, dar și personalul nedidactic trebuie să poarte mască la școală pentru a preveni îmbolnăvirile. „E rău cu mască, dar e mai rău fără mască. În timpul orelor, riscul va fi foarte mic, trebuie puțin să se organizeze fiecare școală cu recreația, cu pauza”, a arătat Ludovic Orban.

6,3% dintre cei care s-au îmbolnăvit până acum sunt elevi

„Trebuie să spunem oamenilor, ca să fie pregătiţi. Dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă școlară care s-au îmbolnăvit este de 6,3%, fără să fie școală. Deci a existat o răspândire a virusului și pe această categorie de vârstă, populația școlară. Sigur că riscurile sunt foarte mici, marea majoritate a tinerilor care contractează acest virus nu dezvoltă forme grave, mulți dintre ei nici nu au simptome”, a precizat Ludovic Orban.

Părinții vor primi 75% din salariu să stea acasă cu copilul, dacă se suspendă cursurile

Guvernul dă bani pentru 5.000 de containere sanitare/În total, alocă 175 de milioane de euro pentru începerea școlii

Cine va primi măști la școală? Ludovic Orban: Copiii care provin din familii vulnerabile

Articolul precedentPărinții vor primi 75% din salariu să stea acasă cu copilul, dacă se suspendă cursurile
Articolul următorCare copii ar trebui să poarte mască? Nouă răspunsuri de la OMS