Acasă Actualitate Raluca Turcan: Am luat decizia ca toate școlile să înceapă cursurile față...

Raluca Turcan: Am luat decizia ca toate școlile să înceapă cursurile față în față

Foto: Facebook - Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat într-o emisiune la B1 că Guvernul a luat decizia ca toate școlile să înceapă cursurile în scenariul verde. Turcan a spus că, la 7 septembrie, școlile vor știi care este situația epidemiologică locală în funcție de care vor alege scenariul.

Declarația despre începerea școlilor:

  • „Data de 7 septembrie este data la care se face analiza contextului epidemiologic local la fiecare județ, să știm exact în ce grad de infectare ne aflăm: sub 1 la mie  care ar premite școală față în față, dacă școlile au în interior condițiile de distanțare necesare și de siguranță sanitară, între 1 și 3 la mie în care școlile pot să opteze pentru acea varianta de predare hibrid, 15 zile la școală, 15 zile online, cu excepția învățământului primar, clasele terminate a VIII-a și a XII-a, sau peste 3 la mie când ajungem să avem un nivel de infectare care să ne ducă la măsuri care țin deja de măsuri de carantină, de școală online”, a spus Raluca Turcan.
  • „La data de 7 septembrie facem această analiză epidemiologică, după care școlile împreună cu inspectoratele analizează situația din fiecare școală și cu DSP-urile care sunt responsabile de partea sanitară optează pentru scenariul în care va începe școala. Iar Comitetul pentru Situații de Urgență va aproba ceea ce solicită fiecare școală, nimeni nu cunoaște mai bine cum se poate desfășura educația de calitate decât cei din consiliu de adminsitrație, unde sunt și părinți, și profesori, și reprezentanți ai autorităților publice locale, inspectoratele școlare care răspund  de partea educațională și evident instituțiile abilitate pentru a lua deciziile de validare a scenariului pe care se merge”, a mai spus Turcan.
  • „Noi am luat decizia ca toate școlile să înceapă cursurile față în față. Am cerut tuturor școlilor să se pregătească pentru școală față în față pe scenariul verde. Dacă avem o extindere a acestei infectări atunci ei pot să scadă nivelul de intensitate a pregătirii în școală, iar pentru scenariul hibrid și cel online sută la sută am venit complementar cu partea de tablete electronice, de acoperire cu rețea, astfel încât cei care optează să trimită copiii să învețe online să aibă toate condițiile necesare” – a precizat vicepremierul.

Citiți și: De ce nu vor avea profesorii măști gratuite? Iohannis: Bănuiesc că nu există fonduri suficiente

VIDEO Raluca Turcan: Este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii

Articolul precedentOFICIAL Elevii care au luat 10 la BAC și Evaluare Națională 2020 primesc bani de la Guvern
Articolul următorVIDEO Raluca Turcan acuză că PSD-ul e de vină pentru că tabletele nu vor fi la timp în școli