Acasă Actualitate Rafila: Principiul de la care trebuie plecat este că şcolile trebuie să...

Rafila: Principiul de la care trebuie plecat este că şcolile trebuie să înceapă

Facebook: Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, este de părere că şcoala trebuie să reînceapă, cu respectarea măsurilor recomandate în contextul pandemiei.

„Principiul de la care trebuie plecat este că şcolile trebuie să înceapă iar şcoala online trebuie să fie doar complementară modului de desfăşurare clasic al şcolii. Măsurile recomandate sunt trei, cele simple: distanţarea elevilor, utilizarea măştii, nu neapărat a măştii medicale, poate fi vorba şi despre o mască textilă, dar ea trebuie să fie adaptată vârstei copiilor şi măsurile igienice”, a declarat Rafila miercuri seara la Digi 24.

În opinia sa, copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus.

Copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus. Marea lor majoritate fac forme inaparente sau fac forme foarte uşoare de boală, iar nevoia de a fi tratat în spital pentru un copil şcolar este extrem de redusă, procentul fiind de 0,1% dintre copiii care contractează boala şi este un studiu în acest sens desfăşurat în Marea Britanie„, a susţinut Alexandru Rafila.

Când este recomandată purtarea măștii

El este de părere că utilizarea măştilor textile este recomandată copiilor sănătoşi, iar celor cu afecţiuni cronice se recomandă măştile medicale.

„Cred că utilizarea măştii textile este recomandată pentru copiii sănătoşi, masca medicală este recomandată pentru copiii care au alte afecţiuni cronice, care le-ar putea pune în pericol sănătatea, pentru că ei ar putea să facă infecţii care să se complice. Masca textilă este mai uşor de purtat, este mai simpatică dacă o facem adaptată şcolii, adaptată copiilor, cred că este o foarte bună soluţie iar profesorii este bine să poarte o mască medicală, pentru că ei sunt într-un fel mai expuşi, deoarece interacţionează cu toţii copiii dintr-o clasă”, a spus medicul.

Citiți și:

VIDEO Monica Anisie: Catalogul a fost eliminat în timpul cursurilor pentru a eficientiza timpul

Când vor fi cumpărate celelalte tablete pentru elevi? Răspunsul președintelui VIDEO

Sfaturile pentru părinți din normele pentru începerea școlii: Învățați-vă copilul să se spele pe mâini

Articolul precedentSingura eleva cu media 10 la BAC-ul de toamnă vrea să devină psiholog/„Multe persoane au nevoie de un sprijin”
Articolul următorOficial: Aproximativ 5.000 de clădiri școlare nu au acces la internet