Acasă Actualitate DOCUMENT Câți elevi de clasele a VIII-a și a XII-a vin...

DOCUMENT Câți elevi de clasele a VIII-a și a XII-a vin fizic în sala de curs în scenariul roșu

Foto: StiriEdu.ro

Școlile și inspectoratele au primit instrucțiuni privind organizarea cursurilor pentru elevii care vin la școală în scenariul roșu, în condițiile în care rata de infectare din ultimele 14 zile este mai mare de 3 cazuri/1.000 de locuitori.

Clasele vor fi organizate astfel încât numărul de elevi să nu depășescă maximum 15 elevi la clasa a VIII-a care să vină fizic la școală și maximum 17 elevi la clasa a XII-a, potrivit documentelor trimise de Ministerul Educației către școli.

Pentru clasele primare și pentru preșcolari nu sunt restricții privind numărul de elevi prezenți la școală.

„În cazurile în care doritorii depășesc 50% din efectivele maxime pt clase pe nivel (15 elevi/clasa a 8-a, respectiv 17 elevi/clasa terminala liceu&postliceal), conducerile școlilor vor decide soluțiile optime/adaptate. Mai exact, dacă va fi un elev in plus peste 17, va fi o soluție. Dacă vor fi 34 de doritori, atunci sigur se va apela la rotație săptămânală”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentCât vor primi profesorii pentru ora de recuperare/ Înscrierile se fac până pe 25 din fiecare lună
Articolul următorScrisoarea unui profesor infectat cu COVID-19 către premierul Cîțu: De ce să rămână acest ministru al Educației?