Acasă Actualitate Ludovic Orban afirmă din nou: Școala va începe la 14 septembrie...

Ludovic Orban afirmă din nou: Școala va începe la 14 septembrie VIDEO

foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la Bistriţa, în cadrul unei conferințe de presă, că nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii şi că şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie, calificând drept ridicolă ideea de amânare a alegerilor, avansată de PSD.

„Școala va începe la 14 septembrie. Vom analiza cu mare atenție. Au fost niște opinii exprimate de niște epidemiologi. Deocamdată nu s-a discutat la nivel oficial la nivel guvernamental sau la nivelul comitetului național pentru situații de urgență această chestiune. Dacă vom ajunge să luăm o decizie o vom anunța public. Oricum, toți părinții, toți profesorii trebuie să știe că școala va începe. Trebuie să înceapă școala pentru că dreptul la educație este fundamental. Și aici suntem într-o comunicare permanentă cu toate structurile implicate, inspectoratele școlare, direcțiile de sănătate publică, managementul școlii, autoritățile locale care au un rol important îndeschiderea școlilor în bune condiții”, a spus Ludovic Orban.

Citiți și: Monica Anisie: La acest moment, 80% din școli sunt pregătite pentru scenariul verde INTERVIU

„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Şcoala va începe la 14 septembrie iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie”, a precizat duminică premierul Ludovic Orban

El a catalogat drept ridicolă ideea privind amânarea alegerilor locale.

Reamintim că premierul Ludovic Orban a declarat vineri că autorităţile au avut discuţii privind începerea anului şcolar cu prezenţa fizică în clase de la 1 octombrie, iar până atunci cursurile să fie online, dar nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

Citiți și: Ludovic Orban, altă declarație despre noul an școlar: Școala începe pe 14 septembrie

Ludovic Orban: Școlile ar putea fi deschise la 1 octombrie, încă nu s-a luat o decizie

Cum vor fi aranjate clasele la începerea anului școlar

Alexandru Rafila propune „ziua porților deschise pentru părinți” înainte de începerea școlii

Articolul precedentS-au redeschis școlile în Iran, o țară crunt lovită de COVID-19 VIDEO
Articolul următorO cercetătoare de la UBB, singura din România câştigătoare a unui proiect al Consiliului European al Cercetării