Acasă Actualitate Alexandru Rafila propune „ziua porților deschise pentru părinți” înainte de începerea școlii

Alexandru Rafila propune „ziua porților deschise pentru părinți” înainte de începerea școlii

Foto: Facebook Societatea Romana de Microbiologie

Profesorul Alexandru Rafila propune ca părinții să meargă înainte de școală să vadă cum sunt pregătite clasele în care vor învăța copiii lor. „Există Ziua Porților Deschide la școli. Haideți să facem ziua porților deschise înainte de începerea școlii, pentru că în momentul în care părintele își duce copilul la școală să știe care este situația copilului lui în momentul în care va începe școala. Cred că este foarte practic și foarte util de făcut un astfel de exercițiu”, a spus Alexandru Rafila într-o emisiune, vineri seara, la Digi 24.

Medicul arată că data pentru începerea școlii ar trebui să fie clară, să nu fie schimbată în fiecare zi. „Părinții trebuie să aibă motive să-și ducă cu încredere copiii la școală. Și atunci trebuie să avem în mod foarte clar o dată certă la care încep școlile, dai o informație că este 14 septembrie sau 1 octombrie, dar această dată să fie certă, să nu fie o dată pe care în fiecare zi o schimbăm. Trebuie să existe foatrte bine difuzate și materialele de informare legate de începerea școlii și cred că încă mai sunt câteva zile la mijloc în care administrațiile școlilor și cadrele didactice să exerseze pur și simplu cum începe școala. Să facă un exercițiu practic, să vadă cum poate să înceapă școala, să invite părinții să le arăte cum au pregătit școala, ce se întâmplă cu copilul care ajunge la școală”, a mai arătat Rafila, care a precizat că nu este o mare diferență dacă școlile încep pe 14 septembrie sau pe 1 octombrie.

„Nu este o mare diferență dacă școlile încep pe 14 septembrie sau pe 1 octombrie. Diferența poate fi făcută, dar aici diferența nu este una medicală, ci este vorba despre pregătire, despre organizare. Pentru că între 14 seprembrie și 30 septembrie sunt 16 zile în care se pot definitiva pregătirile care probabil că au întârziat și probabil că nu au putut fi realizate în timp. Însă, din punct de vedere al argumentelor medicale, îmi e greu să spun că siguranța va fi mai mare”, a mai declarat medicul.

Citiți și: Alexandru Rafila, despre noul an școlar: Muzica probabil că se va face fără să cântăm

Monica Anisie: La acest moment, 80% din școli sunt pregătite pentru scenariul verde INTERVIU

Elevii despre scenariul venirii la școală la 1 octombrie: Această propunere dă dovadă de o iresponsabilitate imensă din partea Executivului

Articolul precedentMonica Anisie: La acest moment, 80% din școli sunt pregătite pentru scenariul verde INTERVIU
Articolul următorRaed Arafat: Discuţia pe o eventuală amânare a prezenţei fizice la școală nu a avut loc