Acasă Actualitate O cercetătoare de la UBB, singura din România câştigătoare a unui proiect...

O cercetătoare de la UBB, singura din România câştigătoare a unui proiect al Consiliului European al Cercetării

Foto: Facebook Universitatea Babeș-Bolyai

Alexandra Baneu este singurul cercetător din România inclus pe lista celor 436 de câștigători din statele europene în cadrul competiției organizate de către Consiliul European al Cercetării (European Research Council/ERC), anunță Universitatea Babeș – Bolyai.
Proiectul propus de ea, intitulat „NOTA-Note-taking and Notebooks as Channels of Medieval Academic Dissemination across Europe”, va beneficia de grantul acordat de Consiliul European al Cercetării (European Research Council) în cadrul competiției Starting Grants cu o finanțare totală în valoarede 1.175.100 Euro, doar 13% dintre proiectele depuse fiind selectate pentru finanțare.

„Competițiile European Research Council reprezintă cele mai exclusiviste și mai dificile competiții de granturi europene, informal fiind supranumite „Nobelul granturilor europene„. Câștigătorii lor sunt recunoscuți drept cercetători de anvergură europeană, de la care se așteaptă contribuții științifice care să stimuleze/producă schimbări paradigmatice în domeniile de derulare. Mă bucur că UBB – una dintre cele mai reprezentative universități ale țării – va deveni sediul de derulare a acestui proiect de marcă europeană din zona științelor socio-umane, UBB mai găzduind în prezent un proiect ERC în derulare în zona științelor naturii. Ca universitatea din țară cu cea mai veche tradiție academică, începută în 1581 cu Academia/Universitas Claudiopolitana, UBB are ambiția de a contribui la înțelegerea istoriei universităților europene, cu impact apoi și asupra înțelegerii comprehensive a istoriei proprii”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Alexandra Baneu, câștigătorul proiectului subliniază că „UBB și echipa din cadrul Centrului de Filosofie antică și medievală, condus de prof. univ. dr. Alexander Baumgarten, au creat contextul intelectual în care am putut concepe un proiect de o asemenea anvergură. Alături de o echipă deja formată și performantă, voi studia pentru următorii 5 ani „caietele” studenților medievali, având ambiția de a reconstitui o parte a istoriei universității medievale din această perspectivă inedită”.

Citiți și: Universitatea din București organizează 9 programe de master didactic/ Luni, prima zi de înscriere

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca lansează un produs pentru reglare psihologică prin tehnologie virtuală

Rectorul UBB, despre începerea școlii: Activitățile școlare trebuie gândite în condiții de „război/pandemie”

Articolul precedentLudovic Orban afirmă din nou: Școala va începe la 14 septembrie VIDEO
Articolul următorLudovic Orban, despre tablete: Primăriile și școlile pot cumpăra tablete și noi le decontăm