Acasă Actualitate Nu se mai reduce numărul de ore/ Monica Anisie: „O lege din...

Nu se mai reduce numărul de ore/ Monica Anisie: „O lege din Parlament a abrogat acest lucru”

foto: edu.ro

Orele elevilor de la clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a din anul școlar 2020-2021 nu vor mai fi tăiate, așa cum Ministerul Educației a anunțat la finalul lunii iulie, a declarat Monica Anisie la Digi24.

Reamintim că în iulie, Ministerul Educației propunea tăierea numărului de ore pe care elevii le vor petrece la școală numai pentru clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a din anul școlar 2020-2021, după cum StiriEdu.ro scria atunci.

Ministrul Educației a spus că acest lucru nu mai este posibil pentru că o lege adoptată în parlament a abrogat articolul din legea educației care se referea la numărul de ore.

Eu am avut propunerea și de reducere a numărului de ore. Am demarat acest proces. S-au întrunit comisiile au făcut niste propuneri și în momentul în care să începem cu reducerea numărului de ore la clase o lege care a fost dată în Parlament a abrogat prevederea din legea 1 a articolului 66. Deci în felul acesta dacă reduceam numărul de ore, puteam să reduc și prgrama școlară. Acum la momentul acesta, când suntem deja la începutului anului școlar, mai avem câteva zile, acest lucru nu este posibil. Ceea ce am putut să fac a fost să reduc programa pentru examenele naționale. Dar aș vrea să vă spun că pregătim la ministerul Educației documente pentru a veni în sprijinul dumneavostră în această periaodă”, a spus Monica Anisie.

Citiți și: Ore mai puține pentru clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX a -proiect

De ce nu se taie orele la toate clasele? Monica Anisie: Nu poți interveni cu o astfel de schimbare radicală

Articolul precedentElevii din București vor merge pe rând la școală/ Toate școlile vor aplica scenariul galben
Articolul următorModelele pentru Evaluarea Națională 2021 vor fi revizuite/ Anisie: Pregătim un calendar de simulări