Acasă Actualitate Monica Anisie: În 11 județe nicio școală nu începe în scenariul roșu

Monica Anisie: În 11 județe nicio școală nu începe în scenariul roșu

StiriEdu.ro

În 11 judeţe din România nicio școală nu se află în scenariul roşu, a anunţat, duminică, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă despre noul an școlar.

Potrivit ultimelor date, la nivel național, 12.423 de unități de învățământ vor începe noul an școlar în scenariul verde, 4.915 unități de învățământ vor funcționa în scenariul galben, iar 263 în scenariul roșu.

În același timp, 106 cadre didactice sunt spitalizate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2, 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical şi 147 care au depus dosarele pentru pensionare.

„Trebuie sa precizez faptul că, la momentul acesta, în conformitate cu ceea ce a transmis fiecare inspectorat şcolar, există 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre didactice aflate în carantină care doresc să îşi desfăşoare activitatea în sistem online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu data de 1 septembrie, au depus la inspectoratele şcolare dosarele de pensionare”, a declarat Monica Anisie.

Ea a adăugat că situaţia este una care se schimbă permanent, acesta fiind motivul pentru care anunţurile privind începerea şcolii au fost făcute cu întârziere.

„Suntem într-un proces dinamic, tocmai de aceea la Bucureşti s-a realizat de urgenţă întâlnirea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a identifica, acolo unde este cazul, anumite situaţii şi a lua o nouă decizie, în sensul în care consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ a făcut o nouă propunere”, a mai spus Monica Anisie.

Citiți și: Oficial: Cele mai multe școli din România încep cursurile în scenariul verde

Dacian Cioloș: Ministrul Educației ar trebui să plece de la minister de urgență

Ministrul Educației, despre demisie: „Nicidecum un pas înapoi”