Acasă Actualitate Petiție pentru redeschiderea școlilor: Prin online nu se pot construi relații...

Petiție pentru redeschiderea școlilor: Prin online nu se pot construi relații interumane

Foto: petitieonline.com

Peste 24.000 de părinți de copii au semnat o petiție online prin care cer redeschiderea școlilor și „stoparea așa-zisei „școli online””

 Părinții care semnează petiția arată că, în urma experienței din ultimele luni, solicită Ministerului Educației și Cercetării și Parlamentului României redeschiderea școlilor în mod normal, dar cu luarea tuturor măsurilor pentru siguranța elevilor și a profesorilor. De asemenea, părinții cer modificarea cadrului legislativ, în așa fel încât posibilitatea trecerii la „școala online” să fie limitată strict la perioada stării de urgență.  

La expunerea motivelor pentru care nu doresc școală online, părinții spun că prin sistemul online „se săvârșește o discriminare multidirecțională: mulți copii, în special în mediul rural, nu au acces la internet; în multe familii sunt mai mulți copii și prin urmare ar trebui dispozitive pentru fiecare, precum și camere distincte de lucru pentru ca fiecare copil să își desfășoare adecvat activitatea, ceea ce este irealizabil în mod practic”.

Un alt motiv pentru petiție este și acela că prin sistemul online nu se pot construi relații interumane. „Prin natura sa, mediul online este ideal pentru comunicarea în scop de schimb de informaţii. Însă, educaţia nu înseamnă doar informaţie, ci şi emoție, dialog și construirea unei relații interpersonale pedagog-elev, procesul de predare/însușire presupunând în mod egal evaluarea de către cadrul didactic a întregii personalități și dezvoltări a copilului”, se arată în petiție.

Petiția poate fi consultată AICI.

Citiți și: Monica Anisie la RFI: Cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar este învățământul hibrid