Acasă Actualitate VIDEO Protest cu „porci zburători” în prima zi de școală/ Elevii au...

VIDEO Protest cu „porci zburători” în prima zi de școală/ Elevii au protestat că n-au tablete

Foto: captura declic

Mai mulți reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor şi ai Comunităţii Declic au protestat, luni, în faţa Ministerului Educaţiei, în semn de protest că elevii nu au primit tabletele şi laptopurile promise de autorităţi la început de an școlar

Elevii au venit cu baloane în formă de porci și pancarte pe care era scris „Porcii zboară, şcoala începe, elevii tot nu au tablete” şi „Dreptul la educație nu e o pomană”.

„Am avut o nouă întâlnire cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării în care ni s-a transmis din nou că ministerul face tot ceea ce ţine de ei pentru a livra aceste tablete. Nu ştim exact dacă au ajuns tabletele sau câte au ajuns. Iniţial ştim cu toţii că era vorba de acele 250.000, ulterior am aflat că sunt 82.000 şi acum nu ştim dacă vor mai fi în următoarele două-trei săptămâni”, a spus Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu.

Într-o primă fază elevii vor primi numai 82.000 de tablete din cele 250.000 de tablete promise de guvern. Distribuirea primelor tablete va avea loc în prima săptămână de școală.

Citiți și: VIDEO Monica Anisie: Joi semnăm contractul pentru primele 82.000 de tablete