Acasă Actualitate București: 146 de școli NU vor fi închise pentru pregătirea alegerilor

București: 146 de școli NU vor fi închise pentru pregătirea alegerilor

Foto: StiriEdu.ro

Un număr de 146 de unităţi de învăţământ din Capitală vor continua în perioada 25 – 29 septembrie activitatea didactică potrivit scenariului aprobat de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă întrucât nu sunt organizate secţii de votare, a informat, miercuri, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti într-un comunicat.

„În Municipiul Bucureşti, în 146 unităţi de învăţământ (36 unităţi în Sectorul 1, 31 unităţi în Sectorul 2, 27 unităţi în Sectorul 3, 25 unităţi în Sectorul 4, 23 unităţi în Sectorul 5 şi patru unităţi în Sectorul 6) nu sunt organizate secţii de votare şi continuă activitatea didactică potrivit scenariului aprobat de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă”, precizează inspectorii ISMB.

MEC anunţa anterior că activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie, desfăşurându-se exclusiv în sistem online.

Această decizie a fost aprobată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin Ordinul nr. 5617/23.09.2020, în urma Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 46/2020.

Citiți și: Klaus Iohannis: Școlile nu se închid/ PSD-ul se ocupă de împrăștierea de minciuni în public

ORDIN Școlile cu secții de votare suspendă cursurile în perioada 25-29 septembrie