Acasă Actualitate ORDIN Școlile cu secții de votare suspendă cursurile în perioada 25-29...

ORDIN Școlile cu secții de votare suspendă cursurile în perioada 25-29 septembrie

stiriedu.ro
stiriedu.ro

Școlile aflate în scenariul verde, în incinta cărora se organizează secții de votare, își vor suspenda cursurile față în față în perioada 25-29 septembrie, arată un ordin emis de ministrul Educației, Monica Anisie, ordin care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Documentul arată că elevii de la aceste școli vor face cursuri online în această perioadă. Cursurile în format fizic vor fi reluate pe 30 septembrie.

Consultă aici: ordinul prin care școlile nu mai organizează cursuri în format fizic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri, 23 septembrie, Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din anul 2020.

Astfel, CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării.

Datele de marți centralizate de ministerul Educației arătau că numărul școlilor aflate în scenariul roșu era marți de 303.

Situația scenariilor școlilor de marți:

În prezent cele mai multe din școlile din România – 12.945 – sunt în  Scenariul 1 (verde), când elevii participă zilnic (față în față) la clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Alte 4.408 școli sunt în Scenariul 2 (galben), când elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a vin fizic la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, iar ceilalți elevi vin prin rotație de una-două săptămâni.

Un număr de 303 de școli sunt în Scenariul 3 (roșu), adică lecțiile au loc online tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Citiți și: De joi, școlile din București trec online pentru pregătirea alegerilor locale

Articolul precedentINTERVIU Antonia Pup, despre școala online: Fiecare elev și profesor trebuie să aibă acces la un dispozitiv
Articolul următorTârg de universități străine, organizat fizic, în weekend la București, Timișoara și Iași