Acasă Actualitate Klaus Iohannis: Școlile nu se închid/ PSD-ul se ocupă de împrăștierea de...

Klaus Iohannis: Școlile nu se închid/ PSD-ul se ocupă de împrăștierea de minciuni în public

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că școlile nu se vor închide, așa cum a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD, aflat într-o vizită electorală în județul Buzău.

Klaus Iohannis a spus că „PSD se ocupă de împrăștierea de minciuni în public” cu privire la închiderea școlilor după alegerile locale.  

„Nu este stilul meu să dau replici în conferinţă de presă, dar, vă daţi seama, dacă liderul PSD recurge la astfel de practici, este un semnal îngrijorător. Școlile nu se închid, se trece la învățământ online înainte șl după votare pentru a permite pregătirile de vot și dezinfecția profundă. După care toată lumea revine la școală. Constat că PSD e nu doar iresponsabil în Parlament, ci se ocupă de împrăștierea de minciuni în public”, a spus Klaus Iohannis.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri că școlile unde sunt organizate secții de votare vor fi închise pentru elevi 3 zile, iar aceștia vor învăța online în perioada 25-29 septembrie.

„Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.Activitățile didactice prevăzute se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”, a decis CNSU.

Citiți și: Elevii, nemulțumiți de liberele pentru alegerile locale: „Anul școlar nu poate continua așa!”

ORDIN Școlile cu secții de votare suspendă cursurile în perioada 25-29 septembrie

Articolul precedentProfesorii cer vaccinarea antigripală gratuită, la cerere
Articolul următorO școală din Sectorul 4 trece online, după trei cazuri de COVID-19