Acasă Actualitate Elevii, nemulțumiți de liberele pentru alegerile locale: „Anul școlar nu poate continua...

Elevii, nemulțumiți de liberele pentru alegerile locale: „Anul școlar nu poate continua așa!”

Foto: CNE

Consiliul Național al Elevilor critică faptul că elevii nu vor mai merge la școală timp de trei zile din cauza organizării alegerilor locale. Ei spun că nu toți elevii au dispozitive cu ajutorul cărora să facă cursurile online, iar toate aceste măsuri anunțate în ultima clipă nu fac decât să-i bulverseze. „În continuare, achiziția primului lot de tablete este blocată, iar cele 82.000 de mii de dispozitive promise de minister nu au ajuns la elevi nici până în ziua de astăzi, în condițiile în care ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a declarat că orice suspendare a cursurilor fizice va fi, pe viitor, înlocuită cu educația online”, arată elevii.

Comunicatul de presă al Consiliului Național al Elevilor:

Astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis suspendarea cursurilor în format fizic pentru zilele de 25, 28 și 29 septembrie 2020, pentru școlile care vor fi secții de vot, în ciuda faptului că mai multe comitete județene pentru situații de urgență au luat decizia suspendării cursurilor și pentru data de joi, 24 septembrie.

Ministerul Educației și Cercetării a emis, de asemenea, un ordin care conține aceleași prevederi precum hotărârea CNSU. Consiliul Național al Elevilor condamnă ferm lipsa de responsabilitate și nepăsarea cu care guvernanții tratează actorii din teritoriu elevi, părinți și profesori, întrucât decizia de suspendare a cursurilor fizice a venit mult prea târziu, iar autoritățile locale au fost nevoite să ia decizii în baza unor declarații, și nu a unor decizii ferme venite de la nivel central.
Solicităm Guvernului României să clarifice situația privind suspendarea cursurilor și să urgenteze procedura de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet, întrucât orice perioadă în care orele de curs se desfășoară în format online înseamnă cunoștințe pierdute pentru elevii care nu au acces la internet. În continuare, achiziția primului lot de tablete este blocată, iar cele 82.000 de mii de dispozitive promise de minister nu au ajuns la elevi nici până în ziua de astăzi, în condițiile în care ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a declarat că orice suspendare a cursurilor fizice va fi, pe viitor, înlocuită cu educația online.

„Haosul generalizat privind anul școlar 2020-2021 continuă! Astăzi aflăm, din partea Guvernului României, faptul că lecțiile se vor desfășura în format online vineri, luni și marți, în ciuda faptului că unele comitete pentru situații de urgență au aprobat suspendarea cursurilor fizice și pentru ziua de joi. Elevii au nevoie de măsuri predictibile și coerente! Anul școlar nu poate continua așa! Solicităm guvernanților să urgenteze achiziția de dispozitive conectate la internet și să comunice zilnic stadiul licitațiilor pentru aceste dispozitive.”, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu.

Citiți și: INTERVIU Antonia Pup, despre școala online: Fiecare elev și profesor trebuie să aibă acces la un dispozitiv