Acasă Actualitate Monica Anisie: Elevii sunt obligaţi să participe la cursurile online/ ...

Monica Anisie: Elevii sunt obligaţi să participe la cursurile online/ Notele pot fi trecute în catalog

foto: edu.ro

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, a declarat, miercuri, că elevii care au acces la internet şi calculator au obligația să participe la cursurile online desfăşurate de profesori, iar ei pot fi notaţi pentru această activitate, nota putând fi trecută în catalog, la revenirea la cursuri, cu acordul părinţilor sau elevilor.

„Pentru că s-a încheiat perioada de vacanţă revenim, nu la cursurile organizate în spaţiul unităţii de învăţământ, ci la cursurile organizate online. Am aprobat astăzi un ordin de ministru. Este o măsură prin care am stabilit clar care sunt responsabilităţile la nivel de minister, de inspectorat şcolar, unitate de învăţământ, cadru didactic, elev. Elevul care are acces şi are posibilitatea de a participa la lecţiile online are obligativitatea de a participa la cursurile desfăşurate de către profesor”, a afirmat Anisie la Digi24.

O lecţie online să dureze 40 – 50 de minute, recomandă ministrul Educației

„Aici specialiştii au avut mai multe păreri şi părerea acestora a fost că este mai bine să lăsăm o flexibilitate pentru că profesorul sau învăţătorul ştie cel mai bine cât poate să dureze o astfel de lecţie. 40 de minute, 50 de minute, cam aici au fost recomandările pe care le-au făcut specialiştii în ştiinţele educaţiei”, a mai spus ministrul Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a spus că, în funcţie de prestaţiile la lecţiile online, elevii vor primi note la revenirea la şcoală.

„Da. Şi până acum unii colegi profesori au realizat predare, au mers mai departe cu materia, ceea ce nu este rău. (…) Elevii pot fi notaţi în momentul în care revin la cursuri pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă. Nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau părintelui, dacă vorbim despre minori”, a adăugat Anisie.

Citiți și: Se va prelungi anul școlar? Monica Anisie, ministrul Educației: ”Trebuie să luăm măsurile ca toți copiii să fie în siguranță” VIDEO

Articolul precedentUniversitatea Harvard refuză ajutorul guvernamental din fondul pentru coronavirus/ Refuzul vine ca replică la acuzațiile lui Donald Trump
Articolul următorBacalaureatul a fost decalat în multe țări UE/ Ce se întâmplă cu admiterea la universitățile din străinătate