Acasă Actualitate Scade numărul școlilor aflate în scenariul verde/ 110 școli au trecut la...

Scade numărul școlilor aflate în scenariul verde/ 110 școli au trecut la galben sau roșu

StiriEdu.ro

Scade numărul școlilor aflate în scenariul verde. Dacă miercuri erau 12.948 de școli în care cursurile erau față în față, joi numărul școlilor aflate în scenariul verde a scăzut la 12.838. Asta înseamnă că 110 școli se află în scenariul galben sau roșu.

Ministerul Educației anunță că, miercuri, 24 septembrie, școlile erau în următoarea situație:

  12.838 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde), comparativ cu 12.948 câte erau miercuri: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

 4.505 de unități de învățământ în Scenariul 2 ( galben), comparativ cu 4.406 câte erau miercuri. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– 313 de unități de învățământ în Scenariul 3 (verde), comparativ cu 302 câte erau miercuri: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Data de referință pentru aceste informații este 24 septembrie, ora 12:00.

Articolul precedentCCR dezbate sesizarea preşedintelui Iohannis privind educaţia sanitară în şcoli
Articolul următorCCR: Predarea educației sexuale în școli se face obligatoriu cu acordul părinților