Acasă Actualitate CCR: Predarea educației sexuale în școli se face obligatoriu cu acordul părinților

CCR: Predarea educației sexuale în școli se face obligatoriu cu acordul părinților

Young woman holding condom and contraceptive pills prevent pregnancy

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea făcută de președintele Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

„A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, se arată în comunicatul CCR.

Legea prevede că în şcoli se vor derula, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Preşedintele Klaus Iohannis sesizase că din redactarea legii nu reiese cu claritate dacă norma stabileşte că programele de educaţie pentru viaţă sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor sau că educaţia sanitară este cea în vederea prevenirii acestora, iar prin eliminarea sintagmei „cel puţin o dată pe semestru” textul a devenit neclar.

Citiți și: CCR dezbate sesizarea preşedintelui Iohannis privind educaţia sanitară în şcoli