Acasă Actualitate Ce le transmite Monica Anisie profesorilor de ziua lor

Ce le transmite Monica Anisie profesorilor de ziua lor

Foto: edu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, le-a transmis un mesaj profesorilor care fac cinste profesiei și care s-au adaptat astfel încât educația să continue în condițiile pandemiei de coronavirus. „Tuturor cadrelor didactice care fac cinste profesiei, le transmit aprecierea și susținerea mea!”, a transmis Monica Anisie.

Mesajul ministrului Educației pentru profesorii din România:

Criza Covid-19 a scos la iveală și a amplificat problemele sistemului educațional ignorate ani la rândul. În aceste momente ne aflăm la o răscruce de drumuri și stă în puterea noastră, a celor sărbătoriți astăzi, felul în care alegem să regândim educația din România.

Îi felicit cu această ocazie pe toți profesorii care au avut abilitatea de a gestiona criza, de a face față provocărilor și de a se adapta, astfel încât educația să continue! Este demnă de apreciere și merită admirația noastră disponibilitatea atâtor cadre didactice care și-au demonstrat asumarea exemplară a menirii pe care o au în educație și implicarea necondiționată. Știm însă că profesorii nu sunt doar cei care ne învață matematică, chimie ori rolul circumstanțialei într-o frază, ci și cei care ne sprijină emoțional, oferindu-ne încredere în momentele cele mai grele, cei care ne îndrumă în viață ori ne arată că nu trebuie să renunțăm la prima problemă ivită în cale, cei care reușesc să asigure o educație de calitate, în mod egal, pentru toți elevii.

Ziua de astăzi este dedicată acestor profesori, a celor care, cu vocație și dăruire, își desfășoară activitatea indiferent de dificultăți. Ne îndreptăm astăzi gândul de recunoștință către toți acești profesori, subliniind că ei merită aprecierea noastră nu doar o dată pe an, cu prilejul acestei sărbători, ci au nevoie de sprijinul nostru constant. Tuturor cadrelor didactice care fac cinste profesiei, le transmit aprecierea și susținerea mea!

LA MULȚI ANI, sănătate și putere de muncă pentru a vă îndeplini menirea cu responsabilitate și cu satisfacții profesionale remarcabile!”

Citiți și: De ce se sărbătorește la 5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei

Articolul precedentDe ce se sărbătorește la 5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei
Articolul următorRemus Pricopie către Monica Anisie: Rectorii să nu mai fie parlamentari/ Politizarea școlii – fenomen nociv