Acasă Actualitate București: Când trec toate școlile online? Declarația prefectului Capitalei

București: Când trec toate școlile online? Declarația prefectului Capitalei

stiriedu.ro
stiriedu.ro

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat marţi că școlile din Bucureşti vor trece în scenariul roşu de funcţionare când rata de incidenţă a COVID-19 la mia de locuitori va fi de circa 3,4 şi după trei zile de creştere a acesteia.

„După ce se va depăşi cifra de 3 se vor lua măsuri, dar nu vom lua la 3,05, vom aştepta spre 3,4, ceva de genul acesta, ţinând cont şi de populaţia reală. (…) Dacă vom constata că această creştere durează trei zile la rând după ce se depăşeşte rata de incidenţă 3 vom lua o hotărâre în cadrul Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, la recomandarea DSP-ului. (…) Populaţia reală nu mai e 2.153.000, e undeva la 2.500.000 şi atunci nu putem – haideţi să vă dau absurd – la 3,01, gata, închidem şcolile. Plus că aşteptăm un palier de 3 zile să vedem că cifra creşte şi atunci bineînţeles că rapid, în a treia zi, vom da o hotărâre”, a spus Gheorghe Cojanu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, de 2,69 pentru Bucureşti, care a fost comunicat, marţi, de Grupul de Comunicare Strategică, a fost stabilit la o populaţie de 2.153.000.

Citiți și: MEC: De ieri până azi, 137 de școli au intrat în scenariul roșu

Monica Anisie, după ședința de la Prefectură: În București nu s-a trecut peste pragul de 3

Articolul precedentMonica Anisie, după ședința de la Prefectură: În București nu s-a trecut peste pragul de 3
Articolul următorSuplimentul de risc pentru profesori, adoptat în Parlament/ Directorul stabilește cine îl ia