Acasă Actualitate Ludovic Orban: Cursurile din Capitală trec online/ Cum vor fi ajutați părinții...

Ludovic Orban: Cursurile din Capitală trec online/ Cum vor fi ajutați părinții VIDEO

După ce duminică rata de infectare în București a ajuns la 3 cazuri la mia de locuitori, premierul Ludovic Orban a declarat că școlile din Capitală vor trece la cursurile exclusiv online, adică la scenariul roșu. Însă, măsura închiderii școlilor va fi anuntață de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, care se va întruni luni.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. În primul rând, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise – să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise. Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate. Ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze şi, evident, să şi găsească un plan de implementare”, a declarat duminică Ludovic Orban la Digi24.

Cum vor fi ajutați părinții

„Avem o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare pe care am dezbătut-o în primă lectură şi pe care o vom adopta săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care lecţiile sunt online”, a mai spus Ludovic Orban.

Articolul precedentMonica Anisie: Cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă/ Câte tablete au fost distribuite în București
Articolul următorVIDEO Ministrul Educației și rectorul de la Agronomie, pe lista PNL pentru Parlament