Acasă Actualitate Elevii cer să fie testați de COVID-19 cu prioritate: Ar reduce răspândirea...

Elevii cer să fie testați de COVID-19 cu prioritate: Ar reduce răspândirea virusului

Foto: CNE

Consiliul Național al Elevilor propune ca toți elevii să fie testați cu prioritate pentru a reduce răspândirea coronavirusului, în condițiile în care elevii care merg la școală petrec în medie 6 ore în spațiul școlii. „Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 în unitățile de învățământ. Siguranța elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii școlilor și a tranziției către învățământul online, pentru care multe unități de învățământ încă nu sunt pregătite”, argumentează Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Comunicatul elevilor:

Potrivit datelor furnizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, în a cincea săptămână de școală, 12-18 octombrie, au fost înregistrate 1692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezintă o creștere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor și preșcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută reprezintă 14,4%.

Din acest motiv, Consiliul Național al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Această măsură este imperioasă în aceste momente, întrucât elevii care sunt prezenți la cursuri petrec, în medie, 6 ore pe zi în aceeași încăpere, alături de colegii lor, aflându-se într-un risc ridicat de infectare.

În același timp, multe școli nu sunt pregătite pentru tranziția către orele online la momentul de față, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni. Astfel, testarea elevilor și izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului și ar elimina necesitatea tranziției către
cursurile online pentru multe unități de învățământ.

Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 în unitățile de învățământ. Siguranța elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii școlilor și a tranziției către învățământul online, pentru care multe unități de învățământ încă nu sunt pregătite”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citiți și: Sindicatele și Ministerul Educației au căzut la pace: Profesorii și elevii au dreptul la imagine

Articolul precedentSindicatele și Ministerul Educației au căzut la pace: Profesorii și elevii au dreptul la imagine
Articolul următorOFICIAL: Școlile din București trec online de marți