Acasă Actualitate Cîmpeanu anunţă o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale pentru elevii care nu...

Cîmpeanu anunţă o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale pentru elevii care nu pot participa la sesiunea din iunie

INQUAM PHOTO/ Octav Ganea
INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va fi organizată o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale, pentru elevii care nu vor putea participa, din motive medicale, la sesiunea obişnuită. Și anul trecut a fost organizată o sesiune specială pentru Evaluarea Națională.

Ca urmare, repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a opta va avea loc mai târziu decât în anii anteriori, la finalul lunii iulie.

„Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă, în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală, deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am roganiuzat acea sesiune suplimentară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Antena 3.

El a adăugat că repartizarea la liceu se va putea face după ce se va încheia şi cea de-a doua sesiune, suplimentară, a Evaluării Naţionale.

Astfel, repartizarea computerizată va avea loc la sfârşitul lunii iulie, mai târziu decât în anii anteriori.

„Sunt neajunsuri impuse de criza sanitară. Nu pretindem că soluţiile sunt ideale, pentru că nu sunt ideale, întotdeauna pe parcursul acestei crize amfst nevoiţi să alegem soluia cea mai puţin dăunătoare”, a completat ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă nu este posibil ca mulţi elevi să participe la sesiunea suplimentară, pentru a vedea ce se întâmplă la prima, Cîmpeanu a replicat: „Orice supoziţie poate fi făcută. Eu cred că nu”.

Calendar Evaluare Națională 2021

  • 7 – 11 iunie 2021 are loc înscrierea la examen
  • 22 iunie 2021 – proba de Limba şi literatura română
  • 24 iunie 2021 – proba la Matematică
  • 25 iunie 2021 – proba de Limba şi literatura maternă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14,00) – afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor

Citiți și: Cîmpeanu: Copiii de grădiniţă şi din ciclul primar vor merge miercuri la cursuri, indiferent de incidenţa COVID-19

DOCUMENT Scenariile începerii școlii pe fiecare localitate în parte

Sorin Cîmpeanu: În 1.400 de localități cursurile se vor relua online VIDEO

Cîmpeanu: Copiii de grădiniţă şi din ciclul primar vor merge miercuri la cursuri, indiferent de incidenţa COVID-19

Articolul precedentHarta vaccinării în România- județ cu județ
Articolul următorRegulile redeschiderii școlilor. Ce trebuie să respecte elevii care vin la școală începând din 5 mai