Acasă Actualitate Covid-19: Peste 280.000 oameni cer închiderea școlilor în Anglia

Covid-19: Peste 280.000 oameni cer închiderea școlilor în Anglia

Peste 280.000 de persoane au semnat până acum o petiție parlamentară prin care solicită închiderea școlilor și a colegiilor pe fondul creșterii ratelor de infecție cu Covid-19. Petiția care prin numărul mare de semnături va intra ăn dezbaterea parlamentată cere închiderea școlilor pentru a „proteja profesorii și elevii și familiile acestora”.

Pe de altă parte, mai mult de 150.000 de profesori și personal de nedidactic au semnat o petiție separată inițiată de sindicate prin care solicită o modificare a proiectului de lege privind carantinarea care să includă închiderea școlilor pentru toți copiii cu excepția celor vulnerabili și ai lucrătorilor din domenii cheie din lupta cu coronavirusul, potrivit tes.com

„Închiderea școlilor ar fi mult mai eficientă în reducerea răspândirii virusului. Am văzut sprijinul imens al membrilor noștri în campania noastră și acum este timpul ca Boris Johnson, Gavin Williamson (secretarul educației) și orice alt membru al Parlamentului să sprijine personalul nostru din educație”, spune reprezentanții profesorilor.

Profesorii argumentează că școlilor trebuie închise pentru că cele mai recente cifre de la Oficiul pentru Statistică Națională estimează că 1% dintre elevii de la clasele primare și 2% dintre cei de la gimnaziu au virusul.

Pe de altă parte, ministrul Michael Gove a declarat ieri pentru BBC că elevii trebuiau ținuți în sălile de clasă, chiar dacă aceasta ar însemna prelungirea blocării.

Nici reprezentanții laburiștilor nu sunt de acord cu închiderea școlilor. Liderul laburist Sir Keir Starmer a declarat că școlile trebuie să rămână deschise, pentru că altfel ar fi mult prea rău copiilor.

Citiți și: Masca devine obligatorie în toate școlile din Anglia