Acasă Actualitate Ligia Deca, la preluarea mandatului: O prioritate în perioada imediat următoare o...

Ligia Deca, la preluarea mandatului: O prioritate în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educaţiei

Ceremonia de predare-primire a avut loc, marţi la Ministerul Educaţiei, iar Ligia Deca a preluat portofoliul de ministru al Educaţiei de la Sebastian Burduja, care fusese numit interimar. ”Un obiectiv esenţial al mandatului meu este asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaţionale, astfel încât elevii, profesorii şi părinţii să ştie din timp cum se desfăşoară procesul de învăţământ”, a transmis noul ministru.

”Astăzi, la sediul Ministerului Educaţiei, a avut loc procesul de predare-primire a mandatului de ministru al Educaţiei. Mulţumesc domnului Sebastian Burduja pentru asigurarea continuităţii instituţionale. O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educaţiei”, a transmis, marţi, Ligia Deca.  

Noul ministru al Educaţiei a precizat că, pe baza observaţiilor primite în procesul de dezbatere publică, se va consulta cu vocile relevante din domeniul educaţiei şi va armoniza actele normative cu recomandările care susţin calitatea, echitatea, integritatea şi predictibilitatea în sistemul românesc de educaţie. 

”Totodată, în colaborare cu membrii Guvernului României şi cu autorităţile publice locale, ca ministru al Educaţiei, voi face toate demersurile necesare, astfel încât unităţile de învăţământ să nu aibă de suferit în contextul dificil generat de situaţia economică şi energetică existentă la nivel global şi să trecem iarna cu bine împreună”, a mai transmis Deca.  

Aceasta a precizat că ştie că una dintre nevoile fundamentale ale sistemului de educaţie este predictibilitatea.  

”Un obiectiv esenţial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaţionale, astfel încât elevii, profesorii şi părinţii să ştie din timp cum se desfăşoară procesul de învăţământ. Promit să acţionez cu transparenţă, integritate şi curaj”, a mai transmis ministrul Educaţiei.  

Articolul precedentCorina Popa, fondatoarea Școlii de gramatică, purtător de cuvânt la Ministerul Educației
Articolul următorNicolae Ciucă către Ligia Deca: Până la finele lunii octombrie să avem pachetul de legi aprobat la Guvern