Acasă Actualitate Cum au predat profesorii din Nepal cu ajutorul radio-ului elevilor care nu...

Cum au predat profesorii din Nepal cu ajutorul radio-ului elevilor care nu aveau internet

Foto: pexels.com

Profesorii din Nepal au găsit o metodă inedită pentru elevii care nu au avut acces la internet atunci când școlile au fost închise. Pentru că peste 85% din gospodăriile din comunitățile nepaleze au acces la radio, profesorii au apelat la undele radio pentru a ajunge în casele elevilor. 10 profesori, printre care și o tânără de 22 de ani, au lucrat de la distanță pentru a înregistra lecțiile care apoi erau transmise la radio. În Nepal, mai ales în în zonele rurale și îndepărtate, elevii nu au acces la internet. Datele statistice arată cămai puțin de jumătate din gospodăriile din Nepal au acces la internet.

Tânăra Nabina din Khamare, un sat colinar îndepărtata povestit pentru tes.com cum tip de patru ore pe zi a reușit să acopere toate materiile de care elevii aveau nevoie. „Am fost profesor de științe pentru clasele 3, 4 și 5 pentru programul radio. I-am învățat pe elevi experimentul cu ou plutitor și, de asemenea, am făcut lecții despre sistemul solar, dezastre naturale, celule, mijloace de comunicare, ciclul de viață al unui fluture și așa mai departe”, povestește profesoara.

Profesorii au trebuit să adapteze predarea de la o sală de clasă plină de copii la lecțiile de înregistrare care să fie difuzate pe undele radio, însă nu aveau cum să verifice dacă elevii au înțeles. Însă, prin acest mod de predare prin programul peste 22.000 de copii au reușit să-și continue studiile.

În decembrie, școlile s-au redeschis pentru prima dată de la începerea pandemiei. „Când m-am întors la școală săptămâna trecută, copiii au fost foarte încântați să mă vadă. La urma urmei, aceasta a fost prima dată când ne vedeam personal după opt luni”, a spus Nabina, care arată că programul de radio a fost o soluție bună, dar nu poate înlocui cursurile live.
Citiți și: Guvernul britanic vrea să prelungească vacanța de Crăciun/ Elevii și dascălii, testați de COVID-19

Articolul precedentGuvernul britanic vrea să prelungească vacanța de Crăciun/ Elevii și dascălii, testați de COVID-19
Articolul următorȘapte copii își vând jucăriile pentru a cumpăra prima ambulanţă aeriană din România